söndag 30 maj 2010

Målning

Mannen hade bestämmt att huset behöver målas och då är det bäst att få det gjort. Idag hade vi tur att sönerna var hemma och att de kunde hjälpa till med målningen och de har varit sååå duktiga. Det är roligt att måla när det går undan och resultatet syns.

Jag är ju lite mesig när det gäller att klättra, det suger i magen o fötterna lättar, uäk. Dag ett vågade jag mig upp att måla det vita runt fönstren, dag två upp runt farstukvisten och under takfoten där, dag tre upp under taket på långsidan, dag fyra upp på taket på farstukvisten och måla där, men sedan får andra ta vid.


Farmors tulpaner

Några av Farmors tulpaner har jag lyckats få att överleva i min trädgård, de är oansenliga jämfört med de köpta lökarna som lyser i rabatterna. Men hos min Farmor var de ett ogräs och växte överallt, både där hon ville ha dom och på andra ställen. Jag borde nog flytta dom så de får växa i fred och inte bli uppgrävda hela tiden som de har det nu.
Nedan är en plattbladig gräslök som också kommer från min Farmor. Den är det första som skördas i trädgården och är mild o mjuk i smaken, och går bra i sallader, såser eller på mackan.



måndag 24 maj 2010

Bladkaktus

Min farmor Adele är nog den person som har gett mig inspiration och tålamod att hålla på med hantverk och trädgård, jag minns hennes trådgård som alltid blommande med säsongens tåliga perenner. Även om hon har varit borta i många år nu lever hon kvar i minnet med en hel del växter och blommor som jag har fått från henne och som lever vidare och frodas i mina rabatter. Jag kommer att visa vad som finns kvar hos mig allt eftersom de blommar.
Först ut är denna gamla bladkaktus som ser anskrämlig ut och den har många gånger varit på väg ut till tippen, men så gör den som nu, kommer med de mest fantastiska blommor som gör att man bara blir så glad. Och då får den ett års frist igen.

lördag 15 maj 2010

Fina tulpaner och konstiga saker i gräsmattan

Nu kommer nya saker fram i trädgården varje dag, både överaskningar och efterlängtade saker, bland favoriterna är ju tulpanerna som lyser i kapp med solen sådana här dagar som vi har haft den senaste tiden, ljuvligt men kort.
Bland överaskningarna hör dessa rosa saker som kommer fram från ingenstans i gamla mossiga gräsmattan, jag har haft dem uppe för många år sedan men inte de senaste åren och vet fortfarande inte vad det är och varifrån dom kommer. Jag har tänkt visa dom tidigare men inte haft tid att föreviga dom, tyvärr hade sonen kört över dom med gräsklipparen så de har varit lite högre ett par centimeter kanske. är det någon som vet vad det är?




onsdag 5 maj 2010

Vår vår

Lite vårbilder från Lugnet, mini påskliljorna räddade jag från soporna i fjol och nu pryder dom skogsbrynet så fint.





Den snälla mannen förbereder mina odlings marker, färdigfräst får jag ta över.

Och såhär fin blev hon, jätteglad att vara av med vinterpälsen.




tisdag 4 maj 2010

Bobban hos frissan


Bonny som hon heter på riktigt är vår första tik och fast hon är nio år kan hon leka precis hur länge som helst, Hon gillar att jaga bollar och kattor ja allt som rör sig. Jag har bestämt att klippa hennes päls kort nu till sommaren och i kväll blev det av. Det var tre år sedan hon blev klippt senast och nu har den växt ut alldelens för lång, all skit och pinnar och jung fastnar i pälsen så fort hon kommer ut.
Jag gillar ju makeover bilder, så nedan är två timmar senare.




Nu blev det nästan nakenhund, en tofs fram och en tofs på svansen kvar.