söndag 23 januari 2011

Överkurs


På vävkursen där jag går har vi en drällduksväv uppe med åtta trampor som jag håller på med just nu. Jag som bara har vävt, mattor, poppanalöpare och plädar och sånt tidigare så jag hade ångrat mitt deltagande flera gånger om innan det var min tur att väva. Med bävan för att det skulle vara jättesvårt är jag nu positivt överraskad att det går så bra som det gör. Jag valde att väva en fyrkantig borduk till köket och är nu nästan klar, bara en gång genom mönstret till så är det klart.



lördag 22 januari 2011

Halv sju hos mig



Idag har jag haft arbetstur på Hantverkshuset SALT, det har varit en strålande vinterdag men lite kallt i vinden. En hel del flanörer var ute och passade på att se solen. Efter stängning var jag en tur i Sjökvarteret för att fånga några fina vintervyer och det alltid lika fina kapellet får visa visa skönheten i kvarteret.



Mitt favvopogram just nu är "Halv åtta hos mig" där fyra personer bjuder varandra på middag en dag var. Och denna vecka var det en efterrätt som verkade enkel och väldigt god som jag måste prova, Äggtoddy à la Mannerheim på familjen. Alla gillade den och den var bäst i bottnen där all konjak fanns. Så nästa middagsgäst hos oss är i riskzoonen för Äggtoddy.

onsdag 19 januari 2011

Tovningskurs




I helgen var jag varit på en tovningskurs för nybörjare som ordnades av Ålands Fåravelsförening. Kursen var på Ålands folkhögskola i Finström och lokalerna var helt perfekta för ämnet, skolan undervisar också i tovning så allt som behövs finns på plats.

Vi började kursen med att göra ett sittunderlägg och lärde oss grunderna i tovning, det var jättebra för när jag provat själv så har så har jag gjort som jag tror att man skall göra, och det har ju blivit varierande resultat. På lördagen hann vi också göra en grytlapp och lärde oss tova in en snodd för upphängning.

Tidningen var också till oss och hälsade på, här>>



Söndag skulle vi tova en väska, vår lärare Helena Eriksson hade ett mönster som man kunde göra två olika väskor av samma grundmönster och då måste jag ju prova båda, så det blev en väska för vardag och en för fest. Väskan nere saknar ännu knapp och behöver lite mera jobb på handtaget. Det var en väldigt rolig kurs, så tack Ålands fåravelsförening för att jag fick va med.