lördag 25 juni 2011

Midsommar

Lite blider från vår vackra midsommarstång vid Hammarbo i Hammarland som för året är ny och och väldigt fin. Det är alltid lika högtidligt att se när den reses och kommer upp, segelbåtarna snurrar och fäktargubben viftar på armarna och de granna papperskronorna fladdrar i vinden, ja då är det midsommar feelis.



torsdag 16 juni 2011

E han död eller..

I morse när jag kom ut till hönsen trodde jag att tuppen vår hade blivit slut.( Det heter slut på åländska om ett djur självdör) Han låg under utesittpinnen med benen i vädret alldelens stilla. Det har hänt tidigare att mina tuppar har drabbats av någon akut sjukdomsattak och bara ramlat av pinn utan någon rimlig orsak eller anledning. Jag tittade närmare på tuppen såg jag att han levde men låg alldelens stilla fortfarande uppochner. Då såg jag att han hade fastnat med sina långa sporrar i hönsnätet och satt fast som en fisk och kom inte bort. Efter att ha hakat lös honom haltade han lite och tittade förnärmat på mig som om det var mitt fel.
Nu är allt frid och fröjd igen, tuppen gör vad han ska och allt är väl.

lördag 11 juni 2011

Plantera

Såhär såg tomaterna ut i augusti i fjol, årets tomatplantor är fortfarande för skrangliga för att fastna på bild, men när jag vet att de kommer att ta sig och växa och sätta söta frukter är det värt att vänta. Ikväll när hettan har lagt sig skall jag plantera ut och binda upp de sista tomaterna i växthuset.

Denna vecka har jag också planterat ut alla plantor som har dragits upp i glashuset, så min lilla blomsteråker är nu full av små plantor. Jag ser fram emot att allt är i jorden så jag kan sitta och titta på när de växer. Det som har planterats ut är astrar olika sorter, lejongap, risp, zinnia, kärleksgräs.

torsdag 2 juni 2011

Fina Peggy

Peggy lossar all underull och hennes päls tovar ihop sig och måste borstas igenom ordentigt ofta just nu. Vi har haft en tvåtimmars borstpass ikväll, och det är tur att hon gillar att bli borstad för annars skulle det inte vara skoj, varken för henne eller mig. När hon är färdigborstad är hon alltid på extra gott humör och vet att hon är en riktig snygging.

Klobba

Klobba är en litenhalvö på ca 5 ha utanför Strömma i Hammarlands Kommun som kan nås med båt eller med en dryg halvtimmes promenad över bergen. Britta o jag valde promenaden idag och laddade med kaffetermos o macka gav vi oss ut i blåbärsskogen. Det är endast en liten gångstig över bergen som slutar i en ravinliknande avslutning till Klobba som kallas Kleven.Skogen är gammal och helt orörd och väldigt vacker, kanske extra fin just nu när granarna skjuter skott och blåbärsriset är supergrönt.

På ön finns flera gamla hemman kvar och det bor en familj fastboende, resten är sommarhus som är väl bevarade och omskötta. På flera av åkrarna finns det gamla äppelodlingar som blommade just nu.

Britta njuter av kaffet och nedanför en gamla hamlade björkar.


Stigen hemåt.