tisdag 6 juli 2010

Turist för en dag

I dag har jag tagit ledigt från verkstaden och varit på cykeltur till Geta för en dag.
Till sällskap har jag haft Britta Bergman med mig,( hon har Harnäs stugor) och tillsammans har vi besökt småskaliga hantverkare och företag runtom i kommunen. Jag cyklade från Lillbolstad och Britta hakade på i Sålis och sedan har vi ca 10 km till Skarpnåtö där cykelfärjan tog oss med till Hällö brygga i Geta.

Vackra dikesrenar och betade strandängar i Skarpnåtö.

Cykelfärjan Silvana tog oss smidigt övet till Geta, och vi var i gott sällskap med många förväntansfulla cuklister.

Hällö brygga i Geta med Isaksöbron bakom.


Vårt första anhalt blev Pettas Ekologiska bageri och kafe där vi laddade batterierna både till kropp och själ för en långtur i värmen. De vackra vallmoblommorna är från Pettas fina trädgård.
Vi hade öppet program så vi bestämde att cykla runt Pantsarnäs och Bolstaholm, vilket är ganska lång tur för en otränad turist som jag.


På tur stannade vi vid Kulturarvsstugan i Olofsnäs och tittade innan vi fortsatte vidare. Det finns så många fina platser som man hinner se på cykel och så är det så lätt att stanna.
Nedan en fin betad strandäng mot sjön i Pantsarnäs som jag inte kunde motstå.


Bolstaholms gård


Och deras fina postlådor som är som egna konstverk.
Efter Bolstaholmsslingan var det dags för Enebo Hantverk och Cafe där vi avnjöt Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos. Kristina visade sina undebara lapptäcken som hon sytt under vintern och sedan var det dags för vårt sista anhalt innan färjan tog oss hem till Hammarland.


Som var Linastugan på Finnö, där Inga Snellman har sin hantverksbod och vävkammare. Se mera om Inga på hennes hemsida.
Det blev ett snabbt besök hos Inga för vi hade cykelfärjan att passa kl 5, men Hällö brygga är bara en liten bit bort från Linastugan så vi hann i god tid.
En skön dag med mycket intryck...

5 kommentarer:

 1. Så roligt. Man borde nog turista lite mer i sina närregioner.

  SvaraRadera
 2. ja visst borde man, problemet för oss är ju att vi har öppet samtidigt och svårt att komma ifrån när det är säsong.

  SvaraRadera
 3. Kul! Duktigt att ni cyklade! Verkar jobbigt men man ser säkert mer natur då!

  SvaraRadera
 4. Ja och man känner alla dofter,tex klövervall doftar fantastiskt. Och det är inte så jobbigt att cykla när man väl kommer igång.

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig tur ni har haft! Visst kan man med små medel hitta storslagna och intressanta turistmål alldeles bakom den egna knuten. Varje sommar gör jag också en "turist-tur" här på Åland och får många trevliga upplevelser!

  SvaraRadera