onsdag 19 januari 2011

Tovningskurs
I helgen var jag varit på en tovningskurs för nybörjare som ordnades av Ålands Fåravelsförening. Kursen var på Ålands folkhögskola i Finström och lokalerna var helt perfekta för ämnet, skolan undervisar också i tovning så allt som behövs finns på plats.

Vi började kursen med att göra ett sittunderlägg och lärde oss grunderna i tovning, det var jättebra för när jag provat själv så har så har jag gjort som jag tror att man skall göra, och det har ju blivit varierande resultat. På lördagen hann vi också göra en grytlapp och lärde oss tova in en snodd för upphängning.

Tidningen var också till oss och hälsade på, här>>Söndag skulle vi tova en väska, vår lärare Helena Eriksson hade ett mönster som man kunde göra två olika väskor av samma grundmönster och då måste jag ju prova båda, så det blev en väska för vardag och en för fest. Väskan nere saknar ännu knapp och behöver lite mera jobb på handtaget. Det var en väldigt rolig kurs, så tack Ålands fåravelsförening för att jag fick va med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar