fredag 6 maj 2011

Semester

Mannen och jag har varit på en liten semester tripp, såhär nu innan sommaren tar vid. Och denna gång blev det en medelhavskryssning till östra medelhavet som verkade lovande. Det blev en intensiv vecka, där vi såg och upplevde mycket på de olika ställena vi besökte. Vår resa började i Venedig för att sedan ta oss till Bari i Italien och sedan vidare till Katakolon, Santorini och Rhodos i Grekland och efter en dag på havet blev det ett sista stopp i Dubrovnik innan vi åter kom till Venedig. Båten Costa Fortuna som var vårt hem under veckan var en konstig blandning mellan guld o glamor och billiga plaststolar, men efter ett par dagar ombord verkade det helt ok.
En extra dag blev det i Venedig innan vi steg ombord på kryssningsbåten. Här på bilden vårt hotell, alldelens vid buss stationen, väldigt smidigt. Det är snaret trettio år sedan vi var här sist och jag upplevde Venedig renare, men mycket mera kommersiell sedan sist vi var här. Fast stadsbilden var ju den samma med ett myllrande folkliv och gondoler.


På ön Murano utanför Venedig kan man köpa glaspärlor och smycken i det oändliga, Simon behöver en paus för att orka med.
Från båten på väg ut från Venedig.
Blommande körsbärsträd i Bari.
Katakolon, en liten fiskeby med sovenirbutiker med ett bra läge.
Santorini, vit och blå som på vykorten. Nu på våren var allting systädat och nymålat och alla människor utvilade o glada. En bra tid att komma.
Staden Santorini ligger högt uppe på en klippa och för att komma dit måste man åka linbana, gå en trappstig med 600 trappsteg eller åka på en åsna de 600 trappstegen. Vi valde att åka linbana upp och sedan gick jag ner. Min svindel sa att jag nog är tryggare att gå ner än att åka linbana, och åsnorna var inte ett alternativ för de såg så ledsna ut.
Vår båt, här vid hamnen i Rhodos


Vårt sista stop innan Venedig var Dubrovnik, en fantastist stad helt omärkt av nutiden och den gamla delen av staden helt omringad av en dubbel ringmur. Där skulle vi nog gärna stannat lite längre om det hade varit möjligt.

3 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig resa, vad avundsjuk jag blir :) Jag förstår att ni hade det bra, fina bilder.
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Ja vi hade det jätteskönt, underbart att bara kunna koppla bort allt och bara glida med.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt och fina foton, man blir ressugen!

  SvaraRadera