lördag 14 maj 2011

Sevärt


Så var det åter dags för en tur med sevärda platser på Åland, Britta o jag började vår utfärd på Hammarbo, den lokala ungdomslokalen där det var vårjippo med marknad och loppis. Där sålde min brors båda flickor hembakat bröd och munkar o annat gott, inhandlade både limpa och munkar, så kvällen är räddad.
Vidare till Önningebymuseet där det visades bla en utställning med gåvor som museet fått. Krukan på bilden har vi gjort efter en gammal förlaga till museets butik för några år sedan.
Bara ett par kilometer utanför Mariehamn på Järsö har Lotta har sitt Cafe och Stickstuga, där vi avnjöt eftermiddagens kaffetår och sedan i Stickstugan dreglade vi över hennes underbara garn i ljuvliga färger, sådana butiker sätter fart på fantasin. Lotta har många projekt på gång så jag tror att det krävs ett återbesök senare i sommar.

Vårt egentliga mål med vår utflykt i dag var Medis vårsalong. Både Britta och jag har gått i vävkurs i vinter så då är det extra roligt att se vad som har tillverkats under vintern. Jag blir alltid imponerad av brädden av tekniker och variationer av det som ställs ut.

Utställningen är öppen till torsdagen den 17 maj 2011, så ännu finns det tid att se den.

2 kommentarer:

  1. Tack för dina fina ord om mitt drömställe och fina bilder. Jag är jätteglad för den fina reklamen. Växthuset skall vara färdigt för besökare fr.o.m 1.6 hoppas jag, efter det skall du få en "guidad tur" av mig :)
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Det ser jag fram emot, ett sådant växthus är ju bara en dröm för de flesta. Jag blev så inspirerad av dina garner så nu håller jag att planera vilka färger jag skall satsa på i mitt nästa virkprojekt.

    SvaraRadera